Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, ale jaka smaczna sałateczka :)
Polecam.
Odsłon: 1210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 5981
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 1210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 5981
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 183
Składniki
Pierś kroimy w plasterki, solimy i obsypujemy dowolnymi ziołami. Smażymy na małej ilości tłuszczu. Jeszcze lepiej by było gdybyśmy upiekli piersiątko na patelni grillowej. Przygotowujemy sos: Ząbek czosnku przepuszczamy przez praskę, dosypujemy soli (ja dałam świeżo mieloną, morską) i ucieramy. Do czosnku dajemy musztardę, miód i mieszamy. Na koniec wlewamy oliwę i wodę. Odstawiamy aby składniki przeszły a w tym czasie zaczynamy krojenie. Pomidorka i fetę kroimy w kostkę. Na talerz wykładamy szpinak na to pomidor, fetę a na końcu pierś z kurczaka. Wszystko polewamy sosem w takiej ilości jaką lubimy. Ja lubię dużo wiec u mnie ten sos jest mocno widoczny :)