Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser pomarańczowy jest u nas obowiązkowym dodatkiem do naleśników na słodko. Ma on śliczny pomarańczowy kolor oraz cytrusowy smak i aromat. Ser pomarańczowy jest idealnym rozwiązaniem dla zapracowanych. Przepis jest szybki i prosty, zawiera mało składników. Jest to ser świeży, dlatego możesz go zjeść zaraz po przygotowaniu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12284
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 231
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12284
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 231
Składniki
Wyciśnij sok z cytryn i pomarańczy. Uważaj na pestki.
W garnku podgrzej mleko, ciągle mieszając, do temperatury 90 – 95°C. Uważaj, aby nie przypalić mleka.
Dodaj sok z owoców i dokładnie wymieszaj. Powinieneś zauważyć oddzielający się skrzep
Odstaw mleko na 15 minut. W tym czasie serwatka powinna wyraźnie oddzielić się od skrzepu.
Przelej skrzep do sitka wyłożonego chustą serowarską. Pozostaw do ocieknięcia na 1 – 2 godziny. Możesz zawinąć rogi i powiesić nad zlewem, aby serwatka powoli ociekała.
Przełóż ser do miski.
Gotowe!
Więcej przepisów na ser na naszej stronie pracowniaserow.pl