Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki i jajka często królują na naszym stole. Połączenie tych dwóch produktów plus oryginalny sposób podania to nietuzinkowa propozycja na śniadanie.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20531
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10077
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 177
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20531
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10077
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 177
Składniki
Parówki kroimy na pół, ale nie do samego końca. Ważne by części były równe, ponieważ w innym wypadku serce wyjdzie niekształtne. Wywijamy je na zewnątrz tak, by powstało serce. Spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, podsmażamy parówki z jednej strony. Przekładamy na drugą stronę a do środka wbijamy jajko, solimy i pieprzymy. Przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż nasze jajko będzie "ścięte". Wykładamy na talerz - możemy udekorować drugim sercem z ketchupu.