Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i pyszny sernik. Zawsze robię go na święta.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 560
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4016
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 175
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 746
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 169
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 560
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4016
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 175
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 746
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 169
Składniki
CIASTO zagnieść i włożyć je do lodówki na 30 min.
MASA SEROWA.
Żółtka oddzielić o białek i ubić je ze szczyptą soli na sztywną pianę.
.W miseczce utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
W drugiej misce utrzeć masło na gładką mase i do tej masy dodawać zmielony ser, ciągle ucierając. Gdy połączymy już masło z serem to dodajemy utarte żółtka, obie mąki, proszek do pieczenia i rodzynki. Na końcu dodajemy sztywną pianę z białek i mieszamy łyżką.
Natłuszczoną formę oprószyć mąką, wykleić ciastem spód i boki. Nałożyć masę serową. Piec godz. w temp.170 st.
Upieczony i ostudzony sernik smaruję polewą czekoladową wg. własnego przepisu.