Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój pierwszy własnoręcznie zrobiony sernik. Przepis znaleziony w internecie zmodyfikowałam. Zdjęcie zaczerpnęłam ze znalezionego przepisu. Aby warstwy były widoczne poszczególne części sernika należy delikatnie nakładać łyżką, aby nie pomieszały się. Sernik jest pyszny :) Zdjęcie własne ;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Cappuccino wymieszać z 20 ml śmietany. Kakao lub czekoladę wymieszać z 20 ml śmietany.
Twarożek, śmietanę, cukier i aromat wymieszać, dodać kaszę mannę i jajka. Ciasto podzielić na 3 części. 1/3 ciasta umieścić w nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą prostokątnej formie i wyrównać. Rozpuszczone cappuccino zmieszać z 1/3 ciasta i również umieścić w formie, wyrównać. Do ostatniej części ciasta dodać mieszankę z kakao lub czekolady, wymieszać, umieścić w formie.
Piec w temp 150 st. C przez 1 ½ - 1 ¾ godziny. Ostudzić. Dekorować ziarnami kawy oprószyć kakao. Smacznego :)