Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany z serem to idealne połączenie na deser :)
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 771
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4491
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 95
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 771
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4491
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 95
Składniki
Herbatniki maślane zmiksować ze stopionym masłem i wyłożyć dno okrągłej formy, dać do lodówki. W gorącym mleku rozpuścić bardzo dokładnie żelatynę. Połowę bananów zmiksować i połączyć z serkiem. Następnie przelać ostudzone mleko z rozpuszczoną żelatyną, zmiksować. Gotową masę przelać na spód z ciastek, wyrównać i poukładać pozostałe banany skrojone w plastry.
Kremówkę ubić na sztywno. Z żelatyną postąpić analogicznie. Na końcu do masy dodać startą na drobnych oczkach czekoladę, wymieszać. Masę straciatella przelać na owoce, wyrównać i do lodówki. Gdy masa stężeje rozlać masę krówkową.
Brzegi ciasta obsypać startą czekoladą. Ciasto na noc schować do lodówki. Smacznego!