Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa... sernik gotowany mojej babci - najlepszy na świecie!!
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 57
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 760
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41970
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 57
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 760
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41970
Składniki
Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, margarynę pokrojoną w kostkę i cukier. Zagniatamy ciasto. Gotowe odkładamy na pół godz do lodówki (ale nie jest to konieczne). Ciasto dzielimy na trzy części, rozwałkowujemy na średniej grubości. Każde pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Ser: Budyń wsypujemy do mleka i mieszamy. Ser, żółtka, aromat, masło i cukier podgrzewamy na średnim ogniu - cały czas mieszamy. Gdy masa będzie jednolita (cukier się rozpuści), wlewamy budyń - mieszamy aż masa zgęstnieje. Gotowym serem przekładamy nasze kruche spody. Odstawiamy do "zastygnięcia". Posypujemy pudrem.