Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pysznie rozpływający się w ustach sernik z nutką kokosu i orzechów
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 550
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3955
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 173
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 739
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 550
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3955
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 173
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 739
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 155
Składniki
Sernik: Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodawać żółtka, ucierać. Dodać twaróg, aromat cytrynowy i pianę ubitą z białek. Wymieszać.
Ciasto kokosowe: Ubić białka, dodać cukier i jeszcze chwilę ucierać. Wsypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.
Ciasto orzechowe: Ubić żółtka z jakiem i cukrem. Dodać resztę składników. Wymieszać.
Na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą wykładać sernik, masę kokosową, na to masę orzechową. Piec razem w temp. 180 stopni ok. 55-60 min.
Smacznego :-)