Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie delikatny, kremowy, wilgotny... Jak masełko. Wanilia dominuje aromatem, więc warzywko się nie wybija. Wyrósł piękny - równy, zwarty, płaski jak stół. I do tego słodziuchny jak marzenie.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 79
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1023
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 79
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1023
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Czekoladę topię w kąpieli wodnej. Studzę. Kalafior /ugotowany, ostudzony/ mielę na puree razem z twarogiem. Dodaję jogurt i miksuję do połączenia. Wbijam jaja, dodaję mąkę i miksuję dalej. Wlewam cienkim strumieniem czekoladę, miksując na najniższych obrotach miksera. Słodzę, doprawiam wanilią i solą do smaku. Mieszam. Masę przelewam do tortownicy. Piekę 20 minut. Zmniejszam temperaturę do 150 stopni i piekę kolejne 20 minut. Zmniejszam temperaturę do 125 stopni i piekę 60 minut. Studzę w uchylonym piekarniku. Przekładam na kilka godzin do lodówki.