Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak zwykle mamusi :). Sernik pyszny aczkolwiek ciężki - tradycyjny. Można go upiec na pół - kruchym spodzie ale niekoniecznie. Równie dobrze smakuje upieczony sam - bez ciasta - i co najważniejsze u nas - bez RODZYNEK :). Za dużo dłubania później :).
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 84
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2930
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 231
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2559
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 84
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2930
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 231
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2559
Składniki
Po pierwsze rozpuszczamy Kaśkę ( i tu bardzo ważne nie może się ona zagotować). Odstawiamy do wystudzenia. Białka oddzielamy od żółtek. W misce miksera żółtaka ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy ser, budyń i przestudzoną margarynę. Jak już wszystkie składniki się połączą dodajemy ubite na sztywno białka ( bardzo delikatnie mieszając). Po wykonaniu powyższych czynności masę przelewamy do tortownicy i do piekarnika. Ja piekę w 185 stopniach góra/dół ok 80 min.