Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste. A przede wszystkim magiczne :) http://vanillateaspoon.blox.pl/html
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Tortownicę wykładamy folią aluminiową. Kruszymy biszkopty.
Ser śmietankowy miksujemy z budyniem, cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Następnie dodajemy maliny i jagody - miksujemy. Na koniec wbijamy jajka. Chwilę miksujemy. Czekoladę siekamy na drobniutkie kawałeczki i mieszamy ze wszystkim.
Masę serową wylewamy na biszkopty.
Sernik wkładamy do nagrzanego do 180st piekarnika, pieczemy ok. godziny. Sernik powinien być wilgotny w środku, więc tu pomijamy metodę "suchego patyczka" :)
Kwaśną śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i ekstraktem lub cukrem waniliowym. Polewę wylać na sernik i zapiekać jeszcze jakieś 10 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu wkładamy do lodówki. U mnie na całą noc :)