Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,wilgotny ,nie przesłodzony...zawsze udaje się...:)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 78
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1021
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 78
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1021
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Składniki
Ciasto: Mąkę,cukier,proszek do pieczenia,4 żółtka i 1 całe jajko zagnieść.1/3 ciasta odłożyć,dodać kakao i jeszcze zagnieść.Schłodzić w lodówce. Masa serowa: Miękkie masło ucierać z cukrem i dodawanymi kolejno żółtkami,aż uzyskamy gładką masę.Następnie wsypać budyń w proszku,dodać zmielony ser i dalej ucierać.Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Rodzynki wcześniej moczymy w przegotwanej wodzie ,wymieszanej z rumem.
Schłodzone ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,nakłuwamy widelcem i wykładamy masę serową.Osobno rozwałkowujemy ciasto kakaowe i wykrawamy foremką dowolnego kształtu ciastka,które układamy na masie serowej. Pieczemy około godziny w temp.160 stopni.