Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z serków homo, z truskawkami i bitą śmietaną
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 66
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5431
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 66
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5431
Składniki
Tortownicę wykładamy biszkoptami, w puste miejsca - pokruszone biszkopty. Żelatynę zalewamy ciepłą wodą, mieszamy. Gdy stężeje podgrzewamy ją w mikrofali. Serki wykładamy do garnków, dosładzamy pudrem, i dodajemy po połowie żelatyny - miksujemy. Truskawki kroimy na kawałki. Biszkoptowy spód posypujemy kakao, następnie nakładamy masę serową - truskawkową, bo bokach tortownicy wciskamy połówki biszkoptów. Odkładamy do lodówki. Gdy stężeje wylewamy masę waniliową. Znów odkładamy do lodówki. Masę posypujemy truskawkami. Bitą śmietanę miksujemy z mlekiem. Gotową smarujemy boki ciasta. Można nią też ozdobić truskawki.