Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna klasyka. smak dzieciństwa z dodatkiem malin
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 107
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1035
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1164
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 107
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1035
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1164
Składniki
Twaróg zmielić 3 razy. Masło utrzeć z cukrami na puch. Dodawać stopniowo po jednym żółtku cały czas miksując. Dodawać po łyżce twaróg, ciągle ucierając. Wsypać kaszkę i wlać kilka kropli aromatu, wymieszać do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę 30 x 22cm wysmarowac tłuszczem i obsypać kaszą manną. Przelać masę, na wierzch delikatnie powciskac maliny. Piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni. Schłodzić w lodówce kilka godz. Smacznego :-)