Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bardzo lekki z dodatkiem serka kremowego, kremówki, bez żelatyny z odrobiną soku z cytryny. Autorka proponuje użycie konfitury, ja trochę zmodyfikowałam przepis i użyłam mrożonych wiśni, według mnie smaczniej. Polecam idealny deser......
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8788
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 178
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 27
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 118
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 460
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8788
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 178
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 27
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 118
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 460
Składniki
Forma do pieczenia: tortownica 20cm Ciastka pokruszyć (w malakserze lub wałkiem), wymieszać z masłem. Spód tortownicy i boki do ok.1 cm od dna wyłożyć masą ciasteczkową, wyrównać, docisnąć łyżką. Schłodzić w lodówce na czas przygotowania masy serowej.
Do misy miksera włożyć ser, cukier, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy. Miksować mikserem na średnich obrotach aż masa będzie kremowa i jednolita. W osobnej misce lekko ubić śmietanę kremówkę. Do masy serowej dodać ubitą śmietaną kremówkę, delikatnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do tortownicy, wyrównać. Schłodzić w lodówce do 3 godzin.
Do garnuszka wsypać mrożone wiśnie, drobny cukier, dwie łyżki wody. Podgrzewać na małym ogniu do momentu aż wiśnie zaczną mięknąć. W szklance dokładnie połączyć mąkę ziemniaczaną z 2 łyżkami wody, wlać do garnuszka, bardzo dokładnie wymieszać. Zagotować. Gdy polewa będzie za gęsta (zbita) można dodać trochę wody. Ostudzić.
Sernik przechowywujemy w lodówce. Przed podaniem kroimy sernik i dekorujemy przygotowaną polewą wiśniową. Smacznego:-).