Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny :)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 101
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1032
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1157
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 101
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1032
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1157
Składniki
Wykonanie; Ser, mąkę kartoflaną, masę z połowy rozpuszczonych cukierków miksujemy. Dodajemy stopniowo po jajku. Na koniec dodajemy cukier, nasionka kardamonu. Dno tortownicy smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Boki wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę serową. Piekłam 1 godzinę w 160* z termoobiegiem i grzanie ustawiłam od dołu. Po upieczeniu studziłam na kratce i posmarowałam reszta masy dyniowej.
Masę dyniową można zastąpić ugotowaną zmiksowaną i odparowaną dynią w ilości jednej szklanki. Jednak należy pamiętać, aby dać więcej cukru i łyżeczkę cynamonu. Smacznego.