Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 699
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 78
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 699
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 78
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Z trzech ugotowanych ziemniaków zrobić kremowe puree z łyżką śmietany i odrobiną masełka,następnie ostudzić. W międzyczasie ubić 8białek na sztywną pianę z dodatkiem1 szklanki cukru.
W dużej misce zmiksować ser z ziemniakami,dodać żółtka,masło,sernix i cukier.
Masę serową wymieszać z białkami.Na koniec wsypać namoczone rodzynki obsypane odrobiną mąki.
Wylać na prostokątną blachę.Piec w nagrzanym piekarniku w 200stopniach przez godzinę.
Kiedy przestygnie polewamy rozpuszczoną białą czekoladą lub lukrem.Najlepiej smakuje na drugi dzień.SMACZNEGO