Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może jest dużo przepisów na te ciasta ale każdy ma w sobie cos innego , ja chciałam pokazac swoją wersję i zachęcam do spróbowania- chociaz jest pracochłonny-- naprawdę warto.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
wykonanie ciasta:ubic białka , margarynę utrzec mikserem dodac cukier,żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem i na końcu białka połączyc wszystko na jednolitą masę i wyłozyc na duża blaszkę
Masa makowa:mak sparzyc w ok 2 szkl mleka przez ok 1 godz.gdy wystygnie zmielic 2 x.Do maku dodac utarte z cukrem zółtka , miód ,bułkę tartą , rodzynki , olejek migdałowy i na końcu pianę ubitą wczesniej z białek połaczyc i gotowe
Masa serowa:ser zmielic 2x ,ubi białka ,margarynę utrzec dodac cukier puder , żółtka , ser delikatnie mieszając dodawac pozostałe składniki czyli:sok z cytryny,budyń , obydwie mąki z proszkiem i mieszankę keksową , suszone morele i ubite białka połaczyc wszystko bardzo delikatnie i masa gotowa
do wyłozonej wcześniej blaszki ciastem dajemy na przeniam trochę masy makowej , trochę serowej az do wykorzystania składników .Ja tak nakładałam żeby na wierzchu na całości wyrównac serem.Włozyc do piekarnika nagrzanego do 190 stopni piec ok 1 godzinę .Upieczone ciasto po schłodzeniu ozdobic .