Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 65
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 87
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 65
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 87
Składniki
Skrzydełka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, odciąć końcówki, przeciąć na pół i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane skrzydełka maczać w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Ocet, wodę, cukier, sól, ziele, listek i pokrojoną cebulę zagotować, dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze raz zagotować. Usmażone skrzydełka układać w słoikach lub pojemniku i zalać gorącą zalewą. Odstawić w zimne miejsce. Najlepiej smakują na drugi dzień.