Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4441
Szybka i smaczna
Odsłon: 299
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 150
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 317
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 518
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4441
Szybka i smaczna
Odsłon: 299
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 150
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 317
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 518
Składniki
Skrzydełka opłukać, osuszyc ręcznikiem papierowym , obsypac przyprawą do kurczaka,wstawic na 2 godziny do lodówki.
Ryż opłukac , wsypac do brytfanny lub do naczynia żaroodpornego, posypac przyprawą uniwersalną,i szczyptą pieprzu , wlac wode na wierzch ułożyc skrzydełka , obłożyc wiórkami masła . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st. i piec ok. 70 minut. Przed podaniem ryż doprawić do smaku .