Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym wydaniu skrzydełka są mega pyszne. Górale wiedzą co dobre.
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 10
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 242
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 10
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 242
Składniki
Skrzydełka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Cebule kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, zrumieniamy skrzydełka z każdej strony, wlewamy mleko, dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem 20 min. Następnie dodajemy odsączony z zalewy groszek i dusimy jeszcze 5-7 min. Całość doprawiamy gałką muszkatołową.