Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj na obiad zrobiłam skrzydełka kurczaka z młodymi ziemniakami. Wszystko razem zapiekłam i powstał szybki i bardzo smaczny obiadek. Skrzydełka można zastąpić podudziami, również smakują wspaniale.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 78
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1020
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 78
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1020
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Składniki
Sól połączyć z przyprawami, dobrze natrzeć skrzydełka lub podudzia z kurczaka. Obrać cieniutko młode ziemniaki, pokroić w ćwiartkii, obsypać przyprawą do ziemniaków. Do naczynia żaroodpornego przełożyć ziemniaki, poukładać przyprawione skrzydełka (czasami dodaję pokrojoną marchewkę). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni (bez przykrycia). Piec w tej temperaturze 30 min, następnie przykryć naczynie i dopiekać 15 min w 180 stopniach. Podawać z dowolna surówką. U mnie świeża sałata z działki z ogórkiem i szczypiorkiem doprawiona jogurtem ze śmietaną. Szybki i pyszny obiadek.