Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sok Kubuś bez konieczności używania sokowirówki, a smakuje jak znany kubuś!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Ostatnio szukałam wiele pomysłow i rozwiązań, aby zrobic sok Kubuś domowymi sposobami, ale który nie wymagałby sokowirówki. Uwielbiam Kubusia z bananem i pomarańczą więc postarałam się o właśnie taki smak. Marchew gotujemy w „skorupkach” czyli nie obieramy jej. Marchew zachowuje w środku większość witamin niż kiedy gotujemy ją obraną i pokrojoną. Po zagotowaniu odstawiamy do wystudzenia, kolejno po wystudzeniu obieramy i kroimy na połowę Kolejno przekładamy w wysoki pojemnik, dolewamy 1 szklankę wody i razem wszystko blendujemy. Można dodać cukier przed blendowaniem marchwi. Ja nie dodawałam, bo pomarańcz i banan są już słodkie.
Kiedy posiadamy już zblendowaną masę dodajemy do niej sok z pomarańczy i zblendowanego banana
Mieszamy całość i podajemy.