Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos doskonale nadaje się do potraw z ziemniaków takich jak puree, placki ziemniaczane czy placek po węgiersku, ale nada się również np. do naleśników czy krokietów z mięsem.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i dusić na patelni lub w rondlu aż zmięknie, Następnie dolać wodę, dodać kostkę rosołową i dorzucić musztardę wymieszaną ze śmietaną, dodać przyprawy i chwilę jeszcze pogotować.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Przed duszeniem cebuli, można ją trochę najpierw podsmażyć na niewielkiej ilości smalcu - sos będzie wtedy smaczniejszy. Najlepiej użyć musztardy sarepskiej ostrej ewentualnie rosyjskiej. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się podawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)