Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos wg pomysłu Karola Okrasy. Dodałem do kotlecików z mielonego karpia.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 424
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12286
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 82
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 424
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12286
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 82
Składniki
Na gorącej patelni rozpuściłem miód. Jak zaczął się pienić dodałem chrzan i posiekaną cebulę dymkę, chwilę przesmażyłem, zalałem czerwonym winem. Gotowałem na wolnym ogniu. Żurawinę drobno posiekałem, dodałem do sosu. Kiedy sos zredukował się o połowę, dodałem kwaśną śmietaną i masło, delikatnie wymieszałem podgrzewając. Po ostudzeniu sos zblendowałem. Doprawiłem do smaku sokiem z cytryny.