Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny dodatek do deserów , ale i do mięs.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 101
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12052
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1256
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 56
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 53
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1124
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 101
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12052
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1256
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 56
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 53
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1124
Składniki
Morele po umyciu pozbawiłem pestek, pokroiłem na mniejsze cząstki. Przełożyłem do małego rondelka, dodałem cukier, sok oraz 2 gałązki świeżego tymianku. Dusiłem do rozparowania moreli – zmiksowałem blenderem. Przełożyłem na sito, przetarłem. Ponownie przelałem do rondla. Podgrzałem, dodałem rum, dodałem mąkę ziemniaczaną, rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zdjąłem z ognia, wymieszałem.