Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam przepyszny sos. Bazą są pomidory i papryka, na które sezon niestety pomału się kończy. Sos można wykorzystać do wielu dań, ja najczęściej stosuje go do różnego rodzaju dań makaronowych. Gotowy sos można zapasteryzować w słoiki i cieszyć się jego smakiem w zimowe dni.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Pomidory sparzyć, a następnie obrać ze skórki i pokroić. Paprykę dokładnie umyć, wyciąć gniazda i pokroić. Cebulę obrać i pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku rozgrzać olej rzepakowy, podsmażyć cebulę z czosnkiem, a następnie dodać pomidory i paprykę. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Gdy warzywa będą miękkie dodać wszystkie przyprawy, doprawić solą i pieprzem wedle uznania i dokładnie zblendować. Gotowym sosem można delektować się od razu, albo wlać do słoików i pasteryzować je przez ok. 20-30 min. Smacznego :)