Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos śmietanowy w którym jest pierś z kurczaka, pieczarki
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
obieram pieczarki, pierś kroję w kostkę i podsmażam na patelni. W garnku zagotowuję wodę, śmietanę oraz dodaje czosnek, tymianek,przyprawy. Podsmażonego kurczaka i pieczarki wrzucam do gotującego się sosu. Całość zagęściłam 1 łyżką mąki. Gotuję ok 20 minut na wolnym ogniu. Podaję tu z ziemniakami ale ten sos smakuje moim domownikom z grubym makaronem ;)