Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas pogodzić zwolenników sosu pieczarkowego i zwolenników sosu pomidorowego. Sos pieczarkowo- pomidorowy, tak zwane dwa w jednym. Polecam.
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 461
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 44811
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 461
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 44811
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 134
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki, cebulę pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić pieczarki i cebulę, posolić, smażyć przez chwilę. Następnie wlać szklankę wody, pieczarki dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym, utrzeć z mąką. Zahartować odrobiną gorącego sosu, wlać do pieczarek, zagotować. Sos doprawić do smaku.