Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 172
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 27
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 172
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 27
Składniki
Kapustę poszatkować zalać wodą i obgotować. Wodę odcedzić. Do kapusty dodać łopatkę i startą na grubych oczkach marchewkę. Ugotowane mięso wyjąć i pokroić w kostkę.
Białą kiełbasę w całości usmażyć na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy cebula się zrumieni, wyjąć kiełbasę i pokroić w talarki.
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.
Do kapusty dodać mięso, kiełbasę, ziemniaki i zrumienioną cebulę. Całość gotować aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.