Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na każdą okazję,ciasto kakaowe , z masą mleczno -waniliową.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 360
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23629
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 96
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 360
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23629
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 96
Składniki
Białka ubić na sztywno i stopniowo , dodawać cukier dalej ubijając, do wyczerpania cukru. Następnie dodać żółtka . Z jednej szklanki mąki odjąć(1 łyżkę mąki), i dołożyć 1 łyżkę kakao, wsypać proszek do pieczenia ,sodę. Przesiać do ubitych jaj z cukrem, na koniec dodać wodę i delikatnie, połączyć za pomocą za pomocą drewnianej łyżki. Forma serduszko 24 cm Masa: Masło utrzeć do białości , dodać serek waniliowy , i mleko w proszku, Połączyć mikserem na pulchną masę. 1/3 masy zostawić do obsmarowania ciasta 2/3 masy do środka Nakropienie: 1/2 szklanki przegotowanej wody -sok z cytryny -1/2 kieliszka spirytusu -1 łyżkę cukru 1 łyżeczkę kawy zalać, 1/2 szklanki przegotowanej wody , i osłodzić Wykonanie: Placek przekroić na pół , dobrze nakropić , 2/3 masy nałożyć do środka i rozsmarować . Przykryć drugą częścią placka , obsmarować boki i wierzch . W kawie maczać biszkopty , układać na wierzchu . Polać chłodną, rozpuszczoną czekoladą . Forma serduszko 24 cm
Smacznego !!!