Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10523
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4906
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10523
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4906
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Składniki
Białka ubić z 1 szklanką cukru.Dodawać po jednym żółtku i wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao,cały cas miksując. Ciasto wylać na blachę(23x39 cm) i piec około 25 minut w temp.180 stopni. Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty.
125 g margaryny roztopić .Dołożyć mleko,resztę cukru oraz słonecznik. Przelać na blachę i piec około 30 minut w temp.180 stopni. Gorący placek połamać i zemleć.
Pozostałą margarynę utrzeć z masą kajmakową oraz ze zmielonym plackiem słonecznikowym
Pierwszy płat biszkoptu posmarować2/3 masy. Przykryć drugim plackiem i posmarować resztą masy.
Wierzch ciasta można posypać startą czekolada.