Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 243
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 315
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 243
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 315
Składniki
Utarłem cukier puder z goździkami, cynamonem, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym i imbirem. Natarłem tą mieszanką filety śledziowe. Ułożyłem je w misce , przykryłem i wstawiłem na noc do lodówki. Następnego dnia obrałem cebulę, pokroiłem w plastry, zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat, sól, pieprz i cukier. Wszystko wymieszałem i przestudziłem. Śledzie pokroiłem na kawałki, ułożyłem w salaterce, obłożyłem cebulą.