Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-11-2016
Śledzik z sałatką
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Śledzie namoczyłem ok. 12 godzin w wodzie ( jeśli lubicie łagodniejsze moczymy w mleku lub w mleku zmieszanym z wodą ). Po tym czasie odsączyłem na sicie, zdjąłem skórę, wyjąłem ości, podzieliłem wzdłuż na połówki i każdą pociąłem na 2-3 kawałki. Jeśli wykorzystamy filety śledziowe matjes to wystarczy opłukać je letnią wodą i pokroić. Ugotowałem jajka na twardo, po ostudzeniu pokroiłem niezbyt drobno. Ogórki pokroiłem w drobną kostkę i połączyłem z jajkami i groszkiem. Dodałem majonez, wymieszałem, doprawiłem do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną sałatką połączyłem ze śledziami. Posypałem pociętym szczypiorkiem. Można też wyłożyć śledzie na półmisek i przykryć je sałatką.