Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzony śledzik świetnie nadaje się na imprezę :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 25
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 687
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 25
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 687
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyłem. Ostrym nożem zdjąłem z nich skórę, a następnie pokroiłem w bardzo drobną kostkę. Obrałem cebule i posiekałem je bardzo drobno. Połączyłem z posiekaną rybą, wymieszałem. Dodałem koncentrat pomidorowy, musztardę i przyprawy. Wlewałem stopniowo olej, ciągle mieszałem, aż masa śledziowa uzyskała konsystencję mięsnego tatara. Ugotowałem jajko na twardo, ostudziłem, obrałem i drobno posiekałem. Z masy rybnej uformowałem „wysepki” , które posypałem jajkiem i posiekana natką.