Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-12-2015
Śledzie w towarzystwie grzybów w ten sposób przyrządzone są wyśmienite. Spróbujcie :) Przepis pochodzi z książki Lidla - "Ryby są super"- więcej o książce na blogu - tam też do wygrania książki z autografem Karola Okrasy :)
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 22
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 23
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 21
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 31
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 22
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 23
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 21
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 31
Składniki
Śledzie myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, doprawiamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na złoto. Kiedy wystygną, kroimy na 3-4 cm kawałki. Opłukane grzyby zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i kroimy w paseczki. Cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy grzyby i podsmażamy razem 2-3 minuty, doprawiając solą i pieprzem. Studzimy. W słoiku układamy na zmianę kawałki śledzi, potem grzyby. Na każdej warstwie układamy 1-2 gałązki tymianku, liście laurowe i ziele angielskie. Całość zalewamy oliwą i wstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)