Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja pierwsza próba. Póki co wyglądają dobrze :))
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Śledzie moczyć kilkanaście godzin. Następnie każdy płat śledzia posypać gorczycą. Ogórki pokroić w cienkie słupki, cebule w piórka. Na każdym płacie układać 2-3 słupki ogórka oraz porcje cebuli. Śledzie z warzywami ciasno zwijać i spinać wykałaczkami. Tak przygotowane układać w słoiczku. Gdy nam zostaje cebula, można nią przysypać rolmopsy.
Zalewa: Zagotować wodę z octem i przyprawami , pozostawić do wystudzenia. Zimną marynatą zalać śledziki, szczelnie zamknąć słoik i odstawić na 2 dni w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu wyjmujemy gotowe rolmopsy.