Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik jest delikatnie puszysty, wilgotny, kruszonka chrupiąca, spód apetycznie kokosowy.................SMACZNEGO!!!
Hummus to bliskowschodni specjał, który jest doskonałym źródłem białka i zawi...
Odsłon: 30
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 42
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 538
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23674
Hummus to bliskowschodni specjał, który jest doskonałym źródłem białka i zawi...
Odsłon: 30
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 42
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 538
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23674
Składniki
składniki na spód włożyć do miski, palma miękka, utrzeć mikserem jak na kruszonkę użyłam 2 małe formy 16 cm okrągła z wyciąganym dnem i 15x10 cm lub jedna tortownica 24 cm - niczym nie smarowałam form, ciasto włożyć do form i palcami przyklepać mocno do dna, podpiec w 180 C z 10 minut, grzanie góra/dół
wszystkie składniki na sernik wsypać do miski w tym zimna śmietana 30%, mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach, masę wylac na podpieczone spody
na masie sernikowej poukładać umyte, osuszone, wypestkowane śliwki skórką do dołu
z podanych składników mikserem utrzeć kruszonkę i rozsypać na śliwkach
grzanie góra/dół, 180 C, piec z 45 minut, nastepnie na termoobieg na 5 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach z 30 minut, potem zostawić w formach do całkowitego wystudzenia
ciasto posypać cukrem pudrem