Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja wiem że znów u mnie drożdżowo, ale uwielbiam ciasto drożdżowe i ciągle staram się coś z niego zrobić. Tym razem ślimaczki z serem i borówkami, super połączenie.
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3440
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12772
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 264
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3440
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12772
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 264
Składniki
Drożdże rozkruszyć dodać łyżkę cukru i mąki, wlać ciepłe lecz nie gorące mleko, dobrze wymieszać, poczekać by ruszył zaczyn.Do podrośniętego zaczynu dodać żółtka, jajo, cukier, stopioną margarynę, mąkę i szczyptę soli.Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto, czekamy by wyrosło. Wałkujemy nasze wyrośnięte ciasto na prostokąt 45 x 60 cm.
Ucieramy ser z cukrem i roztopioną margaryną na gładko, dodajemy ubite na sztywno dwa białka, mieszamy. Nasze ciasto smarujemy serem i układamy borówki. Zwijamy całość w ścisły rulon i kroimy na 1,5 cm roladki, układamy na papierze do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 stopniach na złoty kolor. A potem zajadamy bułeczki z ciepłym mlekiem SMACZNEGO