Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁY I SMACZNY STAROHOLENDERSKI PRZEPIS NA KRÓLIKA. TAKIEGO MOŻNA ZJEŚĆ TYLKO W HOLANDII LUB PRZYRZĄDZAJĄC ZGODNIE Z MOIM PRZEPISEM. PALCE LIZAĆ !!!!
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 428
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 428
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Składniki
Królik wypatroszyć, pokroić na cztery części i włożyć na trzy dni do lodówki. Po upływie tego czasu, wyjąc mięso, osolić, popieprzyć i odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce. Ugotować. Pozostawić wywar z królika. Osuszone i ugotowane kawałki oprószyć mąka. Fryturę rozgrzać w rondlu i smażyć ćwiartki królików, aż staną się jasnobrązowe. Wyjąć mięso na ogniotrwały półmisek, na każdym kawałku ulokować krązek masła, obłożyć ugotowanymi ziemniakami i wstawić na 10 minut do piekarnika. Z wywaru przygotować sos z zieloną pietruszką i natką selera. Po zapiekaniu polać ziemniaki i królika sosem.Podawać z zieloną fasolka szparagową.