Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-06-2015
ciasto jest pysznie smaczne i warte upieczenia...............SMACZNEGO!!!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 159
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 159
Składniki
szpinak mrożony odmrozić na drobnym sicie, odcisnąć nadmiar wody
jajka, cukier, cukier waniliowy utrzeć do białości, porcjami wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem, wlać pomału olej i krótko połączyć składniki
dodać szpinak i łyżką wmieszać w ciasto
tortownica 20 cm wyłożona papierem do pieczenia - ciasto szpinakowe upiec w 190 C około 50-55 minut, ciasto jak dobrze wystygnie wyjąć z blaszki, odciąć wierzch ciasta i pokruszyć na talerz
ciasto włożyć do tortownicy, na wierzchu poukładać truskawki, kilka zostawić do dekoracji, jogurt wymieszać z galaretką rozmieszaną w 3/4 szklanki gorącej wody, tężejący jogurt wyłożyć na truskawki i do lodówki na 2 godziny
zimną śmietanę 30% ubić z 2 łyżkami pudru cukru i śmietan fixem na sztywno, wyłożyć na całe ciasto
na śmietanie rozsypać pokruszone ciasto łącznie z bokami, czekoladę gorzką rozptopić w kąpieli wodnej i na ciasto łyżką polać kleksy, rozsypać borówki, połówki truskawek i do lodówki najlepiej na całą noc