Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został mi kawałek boczku wędzonego, bardziej tłusty jak chudy ,kawałek wiejskiej kiełbasy ,wiec zrobiłam bardzo smaczny smalec.Polecam:)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 340
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3481
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12872
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 340
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3481
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12872
Składniki
Boczek pokroić w drobną kostkę,dać do rondelka i stopić.Kiełbasę obrać ze skórki ,drobno pokroić i dodać do boczku ,wszystko razem smażyć około 20min.Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek.Przesmażać do zezłocenia cebulki. Dodać szczyptę pieprzu i zostawić do wystudzenia. Można zajadać z pieczywem lub dodawać jako omastę do obiadu. Smacznego życzę!