Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to może najbardziej zdrowe, a już na pewno niezbyt dietetyczne danie, ale w środku zimy sprawdza się doskonale. Niestety wymaga szybkowara.
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 4423
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 78
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 146
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z...
Odsłon: 580
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 4423
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 78
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 146
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z...
Odsłon: 580
Składniki
Łopatkę kroimy w cienkie plastry, boczek w zapałkę, wrzucamy do szybkowara, dodajemy Vegetę oraz wodę i gotujemy ok. 1,5 godz (od momentu uszczelnienia szybkowara).
Otwieramy szybkowar i mieszamy zawartość, tak żeby się mięso rozpadło na kawałeczki. Dodajemy smalec.
Jak się już smalec rozpuści i dostatecznie rozgrzeje, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy, aż się zrumieni.
Przekładamy danie do słoiczków i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.