Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu pasta z boczku i wątróbki wieprzowej. Polecam smakoszom wątróbki.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 59
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 20
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 67
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 100
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 59
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 20
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 67
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 100
Składniki
Wątrobę wieprzową umyć, oczyścić z błon, zagotować, odlać pierwsza wodę. Ponownie zalać wodą i gotować do miękkości, wystudzić. Boczek umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Wątróbkę i boczek zmielić w maszynce, doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Gotowe ! Można smarować kanapeczki.
Smacznego.
Uwaga: Jeżeli masa jest zbyt sucha, można dodać 1- 2 łyżki przetopionego smalczyku.