Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli bitej śmietany:)
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 731
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 7016
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 52
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 112
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 731
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 7016
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 52
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 112
Składniki
Ciasto: jaja utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczoną margarynę oraz amoniak rozpuszczony w mleku. Odstawić w przykrytym naczyniu na 12 godzin. Najlepiej na noc. Po tym czasie dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto. Podzielić na pięć części. Z trzech upiec osobne placki. Pozostałe dwa przełożyć odciśniętymi jabłkami startymi na tartce o grubych oczkach i upiec w całości.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Przełożenie placka: ciasto z jabłkami- bita śmietana- ciasto- bita śmietana- ciasto- bita śmietana- pokruszone ciasto.