Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony to pomysł na szybki i smakowity obiad:)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 23
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 23
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy boczek pokrojony w kostkę,gdy sie zrumieni dodajemy ząbki czosnku przeciśniete przez praskę
Do boczku dodajemy połowę śmietany i na małym ogniu dusimy. Pozostałą część śmietany mieszamy z jajkiem i 2 łyżkami startego parmezanu.Dodajemy do boczku i mieszamy dokładnie tak aby składniki się połączyły ale nie doprowadzamy do wrzenia.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Makaron mieszamy z sosem Carbonara i podajemy i parmezanem. SMACZNEGO!!!