Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z papryką i mięsem mielonym
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia posypać czosnkiem granulowanym. Papryki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w drobną kostkę. Do usmażonego mięsa dodać papryki, cebulę, doprawić bazylią, chili pieprzem cayenne, solą i pieprzem. Na koniec dodać pomidory z puszki. Całość doprowadzić do wrzenia. Podawać z makaronem, posypanym startym serem.