Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa i jej wariacje znana jest w całej Południowej Europie – we Francji jako ratatouille, w Hiszpanii jako pisto czy tiella we Włoszech. Różni je głównie sposób przyrządzenia. W wersji greckiej jest to kolejna warzywna zapiekanka, która doskonale komponuje się z daniami z grilla.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Wszystkie pokrojone warzywa ulożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym,posolić, posypać oregano ,polać oliwą ,na wierzch pomiędzy warzywa dodać rozdrobnione pomidory lub pummaro . Zapiec wszystko w piekarniku okolo 1 godziny w 180 stopniach