Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa w wykonaniu i przede wszystkim bardzo smaczna surówka do niedzielnego tradycyjnego obiadu!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7225
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42484
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 231
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7225
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42484
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 231
Składniki
Kapustę poszatkować i zalać wodą. Chwilę pogotować, aby puściła nieco koloru i zmiękła, ale nie za długo żeby nie straciła na jędrności (najlepiej próbować :) ) Po zagotowaniu przelać zimną wodą, włożyć do miski i skropić octem.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Jabłka i cebulę dodać do kapusty, do tego dodać cukier i oliwę. Dobrze zamieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem odstawić do lodówki na ok. 15 minut. SMACZNEGO!