Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy znają klasyczną surówkę z marchewki i jabłka. A gdyby tak to ostatnie zastąpić innym, równie lubianym polskim owocem? Do marchewki świetnie pasuje także gruszka. To połączenie sprawia, że surówka jest niezwykle smaczna i słodka :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 173
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 173
Składniki
Obrane marchewki i gruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy wszystko sokiem z cytryny. Do startych warzyw dodajemy szczyptę soli oraz odrobinę cukru brzozowego (tylko wtedy jeśli nasza marchewka nie jest zbyt słodka) oraz olej rzepakowy, dokładnie mieszamy i gotowe! Surówka będzie idealnym dopełnieniem naszego obiadu i nada mu smakowitej, słodkiej nuty. Życzę smacznego! :)